Klaus, Šlouf and comp.

Václav Klaus by měl veřejně poděkovat Miroslavu Šloufovi. Bez něj by se znovu prezidentem nestal. Poslanec Evžen Snítilý, který náhle změnil názor a rozhodl se volit Václava Klause, nebyl první, kdo takto změnil chování. A jelikož jediným sociálním demokratem, který před tím Klause podporoval, loboval za něj a přemlouval zákonodárce ČSSD ke změně názoru je Miroslav Šlouf, je myslím celkem jasné, odkud intrikářský vítr fouká.

Na poslance Melčáka a Pohanku si také dobře pamatujeme. Za jejich přeběhnutím do vládního tábora také stál Miroslav Šlouf, někdejší poradce a ředitel kabinetu premiéra Miloše Zemana a také předlistopadový komunistický a svazácký funkcionář. A také člověk známý svými intrikářskými metodami.

Jediné, co není známo je, jestli za Šloufovou podporou Klause stojí Miloš Zeman, který se dodnes nesmířil s tím, že jej část ČSSD svého času nevolila prezidentem. Ani tato varianta se rozhodně vyloučit nedá. Uražená ješitnost jednoho ze dvou největších zdejších narcisů je obrovská, mohutná a nepřekonatelná. 

Nástup manipulátorů a vymývačů mozků

Nyní nastoupí (někteří tak již učinili) různí mediální manipulátoři a vymývači mozků a budou se nám snažit namluvit, jak byly úmysly poslance Snítilého křišťálově čisté. Abychom tomu však uvěřili, musel by nám napřed pan poslanec Snítilý vysvětlit, co konkrétně ponouklo jeho "svědomí" k tomu, že nemohl volit kandidáta, kterého podporovala jeho strana. Co konkrétně jej přivedlo, k tomu, že obětoval slibnou kariéru ve vlastní straně. Že by hlazení po hlavičce a vlídné slovo?

Proč ODS náhle nevadila veřejná volba

Dále nám vymývači mozků budou předkládat jak ta hodná a čistá ODS za nic nemůže, že to všechno ten Šlouf, s kterým oni – ani na chvíli, přísaháme na vlastní rodiny – nehovořili a nejednali. To by ovšem ta čistá o hodná ODS musela vysvětlit včerejší slova pražského primátora Pavla Béma, že v případě tajné volby by měla ODS vítězství Václava Klause jisté už v prním kole volby (čti: při tajném hlasování by někteří zákonodárci ČSSD hlasovali pro Václava Klause). A také svou dnešní předvolební jistotu, že má dost hlasů na to, aby byl Václav Klaus zvolen, o níž ODS hovořila ještě před tím, než Snítilý sdělil své rozhodnutí veřejně. Vedle změny postoje některých lidovců tedy ODS věděla o Snítilém předem. Veřejná volba najednou ODS nevadila - a je také jasné proč: díky intrikám a politickým kšeftům měla hlasy jisté.

Tím nechci říct, že druhá strana je čistá jak slovo Boží - to ani náhodou. Jenže ta neuspěla, což v našem prostředí a při zdejší "politické kultuře" může znamenat jediné: lepší a větší intrikáři stáli tentokrát na straně ODS.

 

 

Vážené a milé, vážení a milí,
kdo se mnou chcete diskutovat doopravdy, k věci, neanonymně, slušně a bez urážek, napište mi, prosím, na e-mail:
kostlan@volny.cz Děkuji  

Autor: František Kostlán | pátek 15.2.2008 18:51 | karma článku: 23,58 | přečteno: 1840x
  • Další články autora

František Kostlán

Lehce zrůdný Václav Havel

19.5.2009 v 13:50 | Karma: 43,72

František Kostlán

Silvestrovské zpravodajství

31.12.2008 v 9:00 | Karma: 16,01

František Kostlán

Krásné svátky

23.12.2008 v 8:30 | Karma: 13,18
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3819x
Nezávislý publicista, hudebník, spisovatel, spoluautor knihy Příchozí, o životě migrantů. Narodil se 1954 v Praze, kde i žije. Před listopadem 89 pracoval v dělnických profesích, poté hlavně jako novinář a publicista. Byl mj. šéfredaktorem Českého deníku, šéfredaktorem časopisu Parlament, komentátorem Lidových novin a ČRo Regina, televizním dramaturgem diskusních pořadů. Je členem několika občanských sdružení zabývajících se lidskými právy, menšinami a životem dětí v dětských domovech.

===============================================
PRO NABÍDKU ČLÁNKŮ V BLOGU KLIKNĚTE, PROSÍM, NA MOU FOTOGRAFII, VISÍCÍ NAD TÍMTO SDĚLENÍM NAHOŘE.
===============================================

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám