Trestní oznámení na iniciativu NE základnám

Liga proti antisemitismu podává trestní oznámení na iniciativu "NE základnám," kvůli propagaci antisemitismu. NE základnám sice nyní odkaz na antisemitské Protokoly sionských mudrců ze svého webu takticky stáhla, to však neznamená, že její antisemitismus kamsi vyšuměl.

 

Prohlášení Ligy proti antisemitismu (LPA): 

Iniciativa NE základnám na svém oficiálním internetovém portálu dlouho propagovala antisemitský podvrh Protokoly sionských mudrců. (Po protestech tento odkaz sice odstranila, důkazy ovšem zdokumentoval server Neviditelný pes v článku RADAR: Antisemitismus spolku Ne základnám, ze 3. července 2008.) Tento smutně proslulý falzifikát vypracovaný carskou ochrankou na podporu pogromů Židů v Rusku patří dodnes k základním pilířům fašistické ideologie, a do svého ideového arsenálu jej převzaly i dnešní neonacistické organizace. Podobnou antisemitskou literaturu zveřejňují již jen neonacistické, fašistické, rasistické či islamistické weby. Liga proti antisemitismu (LPA) proto důrazně protestuje proti jeho propagaci touto veřejně činnou organizací, jejíž zástupci pravidelně vystupují v masových sdělovacích prostředcích.

Liga proti antisemitismu se rozhodla v této souvislosti podat na iniciativu NE základnám trestní oznámení.

Zároveň LPA upozorňuje na skutečnost, že od samého vzniku se v této iniciativě objevují krajně levicové skupiny, jejichž ideologie směřuje k likvidaci demokracie v České republice, či je revolučně laděna. Jde například o Humanistickou stranu (humanistické hnutí), Mezinárodní mírové hnutí, ultralevicovou skupinu Nový směr, Socialistickou organizaci pracujících a další. V této souvislosti je zřejmé, že některá ideologická východiska levicových i pravicových extrémistů jsou si velmi blízká. Některé ultralevicové spolky na svých oficiálních webech propagují internetové portály, které mají rasistický, xenofobní či antisemitský obsah, například portály Zvědavec, Osud a podobně.

V této souvislosti nás nepřekvapuje, že zástupci iniciativy začali téměř okamžitě po jejím vzniku spolupracovat i se zahraničními extémistickými organizacemi všeho druhu. Mluvčí iniciativy NE základnám se zúčastnili 1. 12. 2007 v Londýně konference "Svět proti válce," přičemž jejími účastníky byly krajně levicové a komunistické organizace z celé řady zemí. V březnu tohoto roku se pak mluvčí iniciativy jako hosté zúčastnili v Káhiře akce nazvané Káhirská mezinárodní konference a Fórum osvobození. Mezi hlavními aktéry konference zde byli například egyptští islamističtí extrémisté ze smutně proslulé organizace Muslimské bratrstvo.

LPA je znepokojena možností, že iniciativa NE základnám pouze zneužila negativních postojů části českých občanů k výstavbě americké radarové stanice, aby mohla svými aktivitami propagovat výše popsané politické cíle.


Věra Tydlitátová

Fedor Gál

František Kostlán

Jiří Asher

Johana P. Poncarová

 

 

Související článek na mém blogu:

Spolek Ne základnám: proruská krajní levice a hrubý antisemitismus

 

 

Související články jinde:

Věra Tydlitátová: Koule na Brdech mi nevadí, víc mi vadí lidská blbost

Šimon Klein: RADAR: Antisemitismus spolku Ne základnám

Štěpán Uhlíř: A co Jurij Dolgorukij?


 

 

 

Autor: František Kostlán | úterý 8.7.2008 8:32 | karma článku: 18,68 | přečteno: 1632x
  • Další články autora

František Kostlán

Lehce zrůdný Václav Havel

19.5.2009 v 13:50 | Karma: 43,72

František Kostlán

Silvestrovské zpravodajství

31.12.2008 v 9:00 | Karma: 16,01

František Kostlán

Krásné svátky

23.12.2008 v 8:30 | Karma: 13,18
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3819x
Nezávislý publicista, hudebník, spisovatel, spoluautor knihy Příchozí, o životě migrantů. Narodil se 1954 v Praze, kde i žije. Před listopadem 89 pracoval v dělnických profesích, poté hlavně jako novinář a publicista. Byl mj. šéfredaktorem Českého deníku, šéfredaktorem časopisu Parlament, komentátorem Lidových novin a ČRo Regina, televizním dramaturgem diskusních pořadů. Je členem několika občanských sdružení zabývajících se lidskými právy, menšinami a životem dětí v dětských domovech.

===============================================
PRO NABÍDKU ČLÁNKŮ V BLOGU KLIKNĚTE, PROSÍM, NA MOU FOTOGRAFII, VISÍCÍ NAD TÍMTO SDĚLENÍM NAHOŘE.
===============================================

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám