Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Politováníhodní nácíčkové aneb Co mi udělalo radost

I srandou je člověk živ. Neměl bys, Fanóšů, na šechno mysleť jen negativně, řekla mi nedávno kamarádka - hádejte odkud. Má pravdu. Takže jsem se zamyslel nad tím, co mě v posledních dnech potěšilo.

 

Tedy, nastartoval jsem své "pozitivní myšlení". A zjistil jsem ke svému údivu, že je toho poměrně hodně. Takže, co mně nejvíc udělalo radost? Asi to, že náckové a fašouni všeho druhu strouhají stranickou mrkvičku. Ale samozřejmě i jiné věci, včetně úplně obyčejných.

1. Nedávno jsem navštívil litvínovské sídliště Janov a zjistil, že nejde o žádné ghetto, ale prostě o to, že na sídlišti žije hodně Romů, což bílí mají ve zvyku označovat tímto výrazem. Soužití zde asi nebude ve všem všady růžovoučké, jak mezi Romy a bílými, tak mezi Romy navzájem a bílými navzájem, ale proti (například) Chánovu jde pořád ještě o "vzorové bydlení". Hovořil jsem jak s bílými, tak s Romy. První si stěžovali hlavně na hluk v noci a na to, že si Romové neváží věcí. Jeden z bílých mě upozornil na romské děti, které lezly po střeše zaparkovaného osobního vozu. Šel jsem k nim a děti tvrdily, že je to auto jejich otce, což mohla být pravda, protože je nikdo neokřikl. Být ovšem jejich tátou, hnal bych je, až by se jim za patami prášilo. Žádné velké konflikty jsem zde nepostřehl, jen takové ty obyčejné, každodenní, což sice také není právě dobré, ale žádná shakespearovská tragedie se z toho jistě nevyklube. Další z bílých si stěžoval, že strážníci tam jen projíždějí auty, namísto aby dohlíželi na pořádek osobně. Musel jsem s ním souhlasit. Auto projede a za chvilku je vše při starém, kdežto zhmotněný strážník v pravý čas na pravém místě je ta nejlepší prevence. Jak jsem se dozvěděl včera, prý tam strážníci už začali také obcházet pěšky.

 

2. Pražská zoo představila nové přírůstky v pavilonu poloopů. Jedním slovem: nádhera:

Vlevo nahoře naši staří dobří známí šimpanzi, ostatní tři fotografie patří nižším poloopím rasám, které jsou dnes unikátní: Europicus nacisticus se vyskytuje pouze vzácně ve středoevropských zemích. Obzvlášť vydařený exemplář samce pododrůdy buresticus buranisticus můžete pozorovat vpravo dole.

3. A ještě větší radost mi udělalo to, že Romové se v Janově sami bránili proti Lidovým milicím Dělnické strany a ze sídliště je vyhnali. Škoda, že jsem u toho nemohl být, nic by mě tak nepobavilo jako zdrhání  nácíčků před Romy. Hrdinní dělničtí straníci si hrají na vlastence. To u nich znamená toto: Česká republika by se měla zařadit do nacistické Čtvrté říše (celosvětové, samozřejmě) - a ono vlastenectví by znamenalo nadšení pro onu internacionalizovanou říši, pod vedením novodobého Ády. Předseda českých nácíčků soudruh führer Tamáš Vandal (nebo jak se to stvoření jmenuje) vyhrožuje, že příště do Janova přivede stovky svých soukmenovců. Věřím tomu, že by to rád uskutečnil. Problém je ovšem s materiálem. Kde vzít tolik ploskohlavých Europicus nacisticus a nekrást přitom. V každém případě: ze strany Dělnické strany jde o pouhý předvolební tah, v Janově není proti čemu zasahovat. A pokud ano, má to udělat policie, jako v každém normálním státě, nikoli horda vymaštěnců. No posuďte sami:

Nácíčci si při nuceném odchodu ze sídliště Janov ze samého rozčilení i trochu zahajlovali.

Musel je dokonce uklidňovat führer Tamáš Vandal (vpravo).

2. Dnes se k nám vrátilo babí léto, což je pro mě jedno z nejkrásnějších období v roce. Kolikrát jsem si říkal, jak jsme proti přírodě "bezmocní". Zkuste třeba slovy popsat tu podzimní barevnou nádheru. Já s tím už přestal, protože jsem zjistil, že pro to nemám slov. Takže jen zírám, co všechno matička příroda dokáže.

Vlevo holub Fridolín, který čas od času přikvačí na povrk.

4. Kdosi vydal podvržené letáky, na nichž zakladatelka Ligy proti antisemitismu Věra Tydlitátová (kamarádka a kolegyně blogerka), brojí společně s Romy proti Dělnické straně. Přečíst si o tom můžete v článku Reichstag hoří, další provokace, aneb cui bono?Dokonce na ní za to nějaký hlupák chystá trestní oznámení, že prý maří volby - to mě opravdu dostalo, už dlouho jsem se tak nezasmál. Tedy, ne že by Věra nebrojila proti Dělnické straně nebo Národní straně, to udělá každý slušný člověk s chutí.

Jde o to, jakým způsobem na ni útočí. Napřed vydají podvrh, pak jej za ni žalují a doufají přitom, že si na tom udělají nějakou tu předvolební reklamu. Jak říkám - hlupáci. Nejdůležitější je ovšem to, že na ni tak vehementně útočí. Pokud to totiž dělají různí nácíčkové a fašounci z Dělnické či Národní strany, je to nejlepší znamení toho, že Věra Tydlitátová dělá svou práci výtečně. To je skoro jako pochvala či vyznamenání. Poučení z toho pro mne plyne toto:  Pokud chci být pochválen také, musím se více propříště činit a nácíčky a fašounky posílat více do těch míst, kam patří. 

A to není všechno. Pořadatel nedávného neonacistického pochodu v Plzni Václav Bureš (foto viz buresticus buranisticus výše), navštívil se svými soukmenovci výstavu fotografií na plzeňské radnici Olivera Maliny Morgersterna a hrál si tam na novináře - začal se "vyptávat" Maliny, ostatní nácíčci fotili přítomné. Jak se dalo čekat, celou tuto "židovskou výstavu" tím naprosto zlikvidovali :-))))) ...jak říkám, už dlouho mě nic tak nepobavilo jako to všechno rojení hlupáků.

 

Autor: František Kostlán | středa 8.10.2008 21:42 | karma článku: 19,91 | přečteno: 5249x
  • Další články autora

František Kostlán

Manifest: Společně proti rasismu a neslušnosti

Dělat něco proti rasismu a neslušnosti pokládám za přirozené. A patří k tomu i různá prohlášení, k nimž se připojují občanská sdružení i jednotlivci. V poslední době se v tomto směru začínají více než dříve angažovat i lidé z menšin.

3.11.2009 v 9:30 | Karma: 12,96 | Přečteno: 3068x | Diskuse| Společnost

František Kostlán

ČSSD založila odnož Hamásu. Dohlížel na to tajemný muž s bradavicí

Úřad pro nápravu nesmyslů v politice oznamuje, že palestinská mise předsedy sněmovny Miloslava Vlčka z ČSSD se ve skutečnosti neodehrála, jak tvrdí. Jak řekl onen moudrý rabín na smrtelné posteli: "Všechno je jinak."

17.6.2009 v 9:30 | Karma: 24,85 | Přečteno: 3424x | Diskuse| Politika

František Kostlán

Lehce zrůdný Václav Havel

Václav Havel dlouhodobě kritizuje ekonomickou filozofii růstu. A dlouhodobě se též staví proti podpoře automobilismu včetně výroby aut samých. Tentokrát to však se způsobem kritiky hodně přehnal.

19.5.2009 v 13:50 | Karma: 43,72 | Přečteno: 24036x | Diskuse| Politika

František Kostlán

Přiznání blogera: Píšu jenom kvůli karmě

Vonehdá běžela ta blogerská debata vo karmě - jestli jako má ňákej smysl a ták. Já tedy musím říct, že já píšu jenom kvůli karmě. Nebejt toho, tak by mě to vůbec nebavilo. Život bez karmy je normálka otrava.

18.5.2009 v 9:00 | Karma: 22,55 | Přečteno: 2711x | Diskuse| Ostatní

František Kostlán

Prezident Václav Klaus se zasadil o cenzuru

Česká televize opět předvedla, nakolik je poplatná politikům a jejich přáním (čti: nařízením). Z archivu pořadu 168 hodin stáhla záběry, na nichž se prezident Václav Klaus protahuje před odvysíláním novoročního projevu. (Info: iDNES.cz.)

7.1.2009 v 7:30 | Karma: 30,29 | Přečteno: 3443x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03,  aktualizováno  13:29

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Protesty za Gazu zachvacují americké univerzity, policie masivně zatýká

23. dubna 2024  13:27

Kolumbijská univerzita v pondělí kvůli demonstracím zavedla distanční výuku a na nedalekých...

Pokus o atentát na Pellegriniho, „psala“ ČTK. Do agentury se nabourali hackeři

23. dubna 2024  13:22

Neznámý útočník umístil na zpravodajský web České tiskové kanceláře (ČTK) České noviny dvě lživé...

  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3819x
Nezávislý publicista, hudebník, spisovatel, spoluautor knihy Příchozí, o životě migrantů. Narodil se 1954 v Praze, kde i žije. Před listopadem 89 pracoval v dělnických profesích, poté hlavně jako novinář a publicista. Byl mj. šéfredaktorem Českého deníku, šéfredaktorem časopisu Parlament, komentátorem Lidových novin a ČRo Regina, televizním dramaturgem diskusních pořadů. Je členem několika občanských sdružení zabývajících se lidskými právy, menšinami a životem dětí v dětských domovech.

===============================================
PRO NABÍDKU ČLÁNKŮ V BLOGU KLIKNĚTE, PROSÍM, NA MOU FOTOGRAFII, VISÍCÍ NAD TÍMTO SDĚLENÍM NAHOŘE.
===============================================

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám