Za terorismus nejméně doživotí

To, že Alí Hamza Ahmad Bahlul coby mediální poradce Usámy bin Ládina podporoval terorismus, asi není bůhvíjak překvapivé sdělení. Zvláštní ovšem je tvrzení tohoto teroristy, že Al Kájda bojuje proti americké vládě. To je naprostá lež.


Teroristi si zaslouží trest smrti                                                                        

Jemenec Alí Bahlul je vinen z materiální podpory terorismu, spolčování za účelem vraždy a dalších více než třiceti bodů obžaloby. Rozhodl o tom zvláštní vojenský tribunál pro válečné zločiny na základně Guantánamo. (Info iDNES.cz.) Trest ještě soud nevynesl, osobně doufám, že dostane nejméně doživotní vězení, což mu skutečně hrozí. A neměl bych nic ani proti trestu smrti - myslím, že u terorismu a některých dalších těžkých trestných činů by se měl obnovit.  

Zdá se vám to za produkování nahrávek Al Kájdy a další její propagaci hodně? Mně ne: je-li někdo ochoten propagovat terorismus, je stejný jako terorističtí zabijáci, ba možná ještě horší. Zabijáci alespoň nasazují vlastní krk, kdežto tihle ideologové a propagátoři jsou původci terorismu: vymývají mozky mladým muslimům a k terorismu je vychovávají. Především jejich vinou se z normálních věřících stávají vrazi. 

A po teroristických útocích tito ideologové a propagátoři činy zabijáků oslavují, a strhávají tak další muslimy k souhlasu s násilím jako jediné cestě vedoucí k cíli. Přičemž onen cíl je totalitářský, vzhledem k tomu, že pro islamistické fanatiky jsou "nevěřící" zralí k pacifikaci - včetně těch muslimů, kteří jim nepřitakávají.

Velká teroristická lež                                                                                 

Bahlul po vynesení verdiktu řekl, že je připraven bojovat proti jakékoliv vládě Spojených států s tím, že USA utlačují muslimy již 50 let. "Budeme bojovat proti jakékoliv vládě, jež bude v čele Spojených států. Jsme jediní na Zemi, kteří proti vám stojí." Jenže Al Kájda proti žádné vládě, natož proti té americké, nebojuje. Al Kajda (jakož i ostatní teorirsti) bojuje proti normálním lidem, proti nevinným civilistům, dětem, ženám, starým lidem i mužům v plné síle. Tyto lidi teroristi vraždí, nikoli ministry. Právě proto, že útočí na bezbranné lidi, že je vraždí a mrzačí, bychom s nimi neměli mít žádné slitování. 

Znovu se ukazuje, že zřízení vězení pro teroristy na guantánamské základně byl od americké vlády dobrý nápad: jde o potřebnou a dostatečně hlasitou součást odvety, která teroristům dává jasně najevo, že jim jejich řádění nemusí projít. A nejzjevnější v tomto smyslu je skutečnost, že podezřelí z terorismu nemají práva válečných zajatců.   

Bahlul je sice teprve druhým guantánamským vězněm, který byl usvědčen zvláštním tribunálem pro válečné zločiny (prvním byl bývalý bin Ládinův řidič, Jemenec Sálim Ahmad Hamdán, který dostal pět a půl roku), ale doufejme, že nikoli posledním. Na Guantánamu je stále zadržováno asi 260 lidí a podle agentury AP se plánují procesy s asi osmdesáti z nich.

 

Autor: František Kostlán | úterý 4.11.2008 6:30 | karma článku: 20,62 | přečteno: 1353x