František Kostlán

Ať zije nová, recyklovaná vláda! Ať žije škatule number one!

6. 01. 2009 11:35:00
Konečně nám naši zaměstnanci ve vládě a parlamentu ukázali kvalitní politickou kulturu. V pár vládních křeslech má dojít ke hře Škatulata hejbejte se, což je k ukázce následováníhodného příkladu ta nejlepší příležitost. Pojďme si udělat recyklační analýzu.

Nově odchozí škatulata

Říká se tomu Škatulata hejbejte se. A hráli jsem to již coby dítka školou nepovinná. Výsledkem každého kola bylo, že jedna škatule přišla o místo, takže vypadla ze hry. Je v podstatě lhostejné, kterých škatulí se tato srandička bude týkat ve vládě škatule number one Mirka Topolánka. Všechna škatulata by při řádné hře vypadla již někdy před dvěma lety. Tedy ovšem s jednou výjimkou: Na Schwarzenberga nám nešahejte, to je bedna! A to by nebyly české lepenkové krabice, aby před plánovaným koloběhem vládního života po sobě nechrlily alespoň síru, když plamenomet se porouchal.

My, Češi...

My, Češi, jsme nyní kupříkladu naprosto bezradní, protože nevíme, kdo všechno vládní křesla opustí a kdo přijde nový. Co se dozvídáme? Od lidovců má na přání černé krabice Čunka odejít bílá krabice Kalousek, který v anketě lidoveckého poslaneckého klubu vyhrál coby nejlepší ministr - a má zůstat Čunek, který v anketě skončil poslední. Od lidovců má podle zmíněné ankety odejít Čunek, protože prohrál a zůstat má Kalousek, který je podle vládní škatule number one naprosté number one. Od lidovců má odejít lahvově zelená škatule se zlatýma hvězdičkama Parkanová, která ale neví nic o ničem, a nenápadná krabička na šití Jehlička, který všechno o všem ví, kromě toho, že má odejít. Takže jediný lidovecký karton, který zatím není ohrožen sírou, je cyrilický, svobodný.

Zelení jsou na tom co do neohroženosti ekologicko-vládních krabic z recyklované lepenky podstatně lépe. Prostě a jednoduše hodili automaticky přes palubu škatulku zvící velikosti krabičky od zápalek, do níž si kdejaký pouliční holohlavý čutálista s chutí kopl. Zelení si tímto smělým budovatelským krokem trvale udrželi klid na práci a vládní křesla. Od Zelených tedy prý najisto odchází Džamila Stehlíková, která to již sama hrdě ohlásila s tím, že ze strany strany jsou na to Zelení již dávno připraveni.

Ódeesáci to měli nejtežší. Škatule number one totiž nemůže vyhodit z vlády ta škatulata, která se za ním seřadila na sjezdu ódeesáckých, naprosto nehybných škatulat. Takže prý odchází přepravní karton Řebíček a obal od nejdražších léků Julínek. Ve vládě prý mají naopak setrvat trvalky - především karton od hnojiva Gandalovič, jenž ke své stranické funkci přišel "díky" podvodu, a krabice na náboje z velmi tuhého papíru Langer, který je ve vládě předvojem jiných tuhých škatulí na náboje z oblasti podnikatelsko-gangsterské.

A nově příchozí škatulata...

Recyklace je "opětovné využití energie, materiálu nebo suroviny." Nevím přesně, o kterou ze tří zmíněných možností jde u našich politiků, asi to bude individuální. Někdo z odložených a nyní znovu použitých recyklačních komponentů (tedy v tomto případě politiků) s sebou na ministerské štokrle přinese energii, ovšem bez jakéhokoli materiálu. Jiný zase přikvačí do své nové kanceláře obtěžkám kdejakými surovinami, což jej zbaví veškeré energie, již mu osud nadělil. Nejkulturnější však nejspíš budou ti noví ministři, kteří si s sebou v aktovce a energicky přinesou materiály - KOMPROMITUJÍCÍ, jak je u nás v módě.

Recyklovaná i zbrusu nová škatulata si zahrají, udělají sobě i nám radost a proto budeme všichni společně a nerozborně hledět k zářným zítřkům hospodářských krizí a předsednictví Evropských unií. K tomu nám dopomáhej... Kdo vlastně?

Článek převzal server Názorně.cz

Autor: František Kostlán | karma: 33.24 | přečteno: 5449 ×
Poslední články autora