Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

klimap

22. 5. 2009 16:03
Vychlastanej filozof,

ani děti nezplodil, ale mě nevadí, byl a nebude.

0 0
možnosti
PH

Anuta

22. 5. 2009 11:23
Baťa

Baťu bych zrovna za příklad tradičních hodnot nedávala. Jeho sériová výroba levných bot za pár korun (které, jak mi potvrdila babička pamětnice, vydržely jednu sezonu) byla předzvěst dnešní velkovýroby levných šuntů, které se za chvíli rozpadnou, a my si musíme jít koupit nové.

0 0
možnosti
M

monza

22. 5. 2009 12:28
Re: Baťa

Jak se jmenuje tvoje babička? Jiřina švorcová?:-)

0 0
možnosti
A

Astr

22. 5. 2009 1:59
jiny pohled

 jiny pohled  nez Vas pohled je   zde:

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=15817206&postID=5966048152611574918&page=1

0 0
možnosti
RV

Montaigne

22. 5. 2009 0:48
Starý žvanil Veškrna se opět předvedl

dobře, budeme dělat, že nevíme, že si za bolševika vozil  (Y) po Praze v mercedesu !;-D

0 0
možnosti
RL

Limburger

21. 5. 2009 13:59
A je vám to platné, jako mrtvému zimník. :-)

..a podle logiky odsuzovatelů Havla za jeho metaforu jsem teď prevděpodobně urazil všechny zesnulé a především pak pracovníky továren na výrobu zimníků a jejich rodiny. ;-)

No, schválně provokuji s tímto příkladem, protože metafora je holt metafora.

Jinak připomínám svůj blog k danému tématu:

http://limbursky.blog.idnes.cz/c/84464/Musim-branit-Havla-ackoli-s-nim-nesouhlasim.html

Díky, hezký den! RL

0 0
možnosti
FK

František Kostlán

21. 5. 2009 16:44
Re: A je vám to platné, jako mrtvému zimník. :-)

Pane kolego. Nadsázka a metafora za použití koncentráku? To je tedy pěkně hloupé, stejně jako před tím od Ratha, který chválil Hitlerovu ekonomickou politiku. A já si myslím, že Havel nemá zapotřebí klesnou co do takovéto hlouposti až k Rathovi - to je hodně nízko.

Nacisti a bolševici zavraždili v koncentračních táborech desítky (možná stovky) milionů nevinných lidí - jako metaforu k výrobě automoblilů to může použít jen člověk nějakým způsobem necitlivý či jinak postižený.  Nebo hloupý, ale z toho pana Havla nepodezírám. Nejspíš u něj půjde jen o přechodné zatemnění myslů, jinak si to nedovedu vysvětlit.

0 0
možnosti
JL

Jan.Linhart

21. 5. 2009 12:25
Hmm

Potvrdil jste svou pověst člověka, který vyskakuje jako čert z krabičky, kdykoliv se někdo otře o Židy a o holocaust. Výrok pana Havla byl vytržen z kontextu, šlo v něm o něco úplně jiného než se snažíte naznačovat. A navíc hned děláte další negativní závěry - že Havlův výraz nabírá na zaťatosti a razanci, že se snad dokonce začíná přichylovat k extrémní levici a podobné sprostoty. Vím, že to formulujete nepřímo a opatrně, ale i to je nepřijatelné, protože, jak říkali ve starém Římě, aliquis semper haeret. Soustřeďte své úsilí a útočnost spíše na Dělnickou a Národní stranu, to jsou skuteční nepřátelé, ne Václav Havel.

0 0
možnosti
FK

František Kostlán

21. 5. 2009 16:47
Re: Hmm

O Židy a holokaust? Bolševici všeho druhu své koncentráky neměli? Vám nevadí, že se někdo otírá o desítky až stovky umučených a zavražděných v koncentračních táborech srovnáním s výrobou automobilů? Výrok pana Havla nebyl v žádném případě vytržen z kontextu, to se jen vy snažíte obhájit neobhajitelné.

0 0
možnosti
S

strycek-Joe

21. 5. 2009 7:02
Z díla Václava Havla

... komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho

se nebojte. Dvacet let tvrdila oficiální propaganda že jsem nepřítelem

socialismu...že chci být majitelem

různých podniků ... byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte... Slibuji, že funkci prezidenta vezmu na jedno volební

období ...

0 0
možnosti
JNN

Jezdím na neutrál

21. 5. 2009 7:10
Re: Z díla Václava Havla

Bydlíte v králíkárnách ............

0 0
možnosti
S

strycek-Joe

21. 5. 2009 7:00
Z díla Václava Havla

... komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte. Dvacet let tvrdila oficiální propaganda že jsem nepřítelem socialismu, že chci v zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu, od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků ... byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte, protože tu brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím. Slibuji, že funkci prezidenta vezmu na jedno volební období, ale pak bych se chtěl věnovat práci dramatika ...

0 0
možnosti
T

Tines

20. 5. 2009 22:47
Mně

se to nejeví jako necitlivé. Navíc v naší době je třeba přizpůsobit svá sdělení. Nemyslím hned šok, ale obalovat všechno donekonečna.....?

Havel ví, co dělá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3819x
Nezávislý publicista, hudebník, spisovatel, spoluautor knihy Příchozí, o životě migrantů. Narodil se 1954 v Praze, kde i žije. Před listopadem 89 pracoval v dělnických profesích, poté hlavně jako novinář a publicista. Byl mj. šéfredaktorem Českého deníku, šéfredaktorem časopisu Parlament, komentátorem Lidových novin a ČRo Regina, televizním dramaturgem diskusních pořadů. Je členem několika občanských sdružení zabývajících se lidskými právy, menšinami a životem dětí v dětských domovech.

===============================================
PRO NABÍDKU ČLÁNKŮ V BLOGU KLIKNĚTE, PROSÍM, NA MOU FOTOGRAFII, VISÍCÍ NAD TÍMTO SDĚLENÍM NAHOŘE.
===============================================

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám