Islám: Wildersův propagandistický žvást uráží zdravý rozum

1. 04. 2008 22:40:41
To se nám vyrojilo odborníků na islám, panečku. A to hlavně těch, kteří mají propagandistickou a velmi špatnou napodobeninu dokumentu s názvem Fitna holandského extremisty Geerta Wilderse za důkaz, že nás muslimové chtějí zlikvidovat, vyhnat z vlastní země, zotročit... vyberte si, dle chuti a smyšlení. Tento výtvor na úrovni nacistických či komunistických blábolů bere dost lidí vážně, většinou pravděpodobně z oprávněného strachu z islámských fanatiků a teroristů. Toho okamžitě využívají naši známí vymývači mozků, tentokrát v rámci boje proti politické korektnosti. Pořád však platí, že nácky a jejich hlásné trouby není třeba, ani radno, brát vážně.

Hlavní a jediný důvod: šíření nenávisti

Wildersův „filmový dokument“ není žádný filmový dokument. Autor sebral kde co na islámu viděl nejhoršího a seřadil to za sebe, aniž by to zasadil do souvislostí a historických daností. Takže se zdá, že Korán je jedna velká výzva k násilí a likvidaci těch, kteří nejsou muslimy. Manipulace je to obrovská, kdyby měl člověk Wilderse brát vážně, musel by si myslet, že všichni islámští duchovní jsou bezohlední vrazi, kteří vyzývají ke svaté válce vůči Západu, a všichni muslimové jsou slepé ovce, připravené ihned vykonat jakýkoli teroristický čin. (Stejnou manipulaci ovšem můžeme sledovat i u výroků - citátů ze Strarého zákona, které měly platnost naposledy někdy před 2000 lety.)

Důvodem k výrobě tohoto „snímku“ totiž nebylo hledání pravdy, ale naházení špíny na islám a muslimy jako celek. Tato paušalizace je důležitá pro to, aby byl vnější nepřítel dostatečně zřetelný a jasný. Vnitřní nepřítel (Romové, Židi atd.) je zřejmý, takže nyní je načase přesně pojmenovat nepřítele zvenku.

Stejně jako u vnitřního nepřítele je i zde jasné, čemu má takové šíření nenávisti sloužit: zlikvidovat, vyhnat z naší země, zotročit... vyberte si, dle chuti a smyšlení. U vnějšího nepřítele pak navíc existuje další, velmi silný důvod: naši válečníci baží po krvi, takže už roky hovoří o tom, že „válka světů“ existuje či že je na dosah, aby konečně mohli začít doopravdy válčit. Tyto dezinformace, které mají za úkol zvýšit nenávist vůči muslimům, aby válka proti nim byla pro lidi přijatlenější, ukazují, že hlavním nebezpečím pro nás není islám, ale fanatismus napříč smyšleními. Evropští fanatici - jak vidno - nejsou o nic lepší než ti islámští.

„Pravda“ a MŮJ BOJ

Bojovníci proti politické korektnosti mají jeden a týž mustr, který omílají pořád dokolečka: politická korektnost má za účel potlačovat a zamlčovat pravdu. Přičemž onou pravdou jsou pochopitelně výše popsané a podobné bláboly, tedy zcela jednostranné názory, nikoli fakta podaná v rámci snahy o objektivitu.Jednu takovou „pravdu“ tu dávám jako příklad. Píše ji Jaroslav Josef v nenávistném článku Kontroverzní je Islám, ne ten kdo popisuje jeho zvěrstva na svém blogu a zní takto:

„Samozřejmě, mnozí z vás zde namítnou, že nemůžeme házet muslimy do jednoho pytle, ale mýlíte se. Přistupovat k nim, je potřeba stejně, jako přistupují oni k nám. Korán rozděluje svět na část muslimskou, a na část nemuslimskou, proti té nemuslimské pak vyzývá k nenávisti a jejímu postupnému zničení. A každý muslim, řídící se Koránem bere tyto myšlenky za své. Každý muslim má v sobě extrémistické myšlenky, někteří pak tento extrém přivedou k dokonalosti a sahají k extrémistickým činům. Nerozlišujeme příliš mezi nacistickým vrahem a sympatizantem nacismu. Podle Mašínů a českého premiéra nemáme rozlišovat ani mezi řadovým komunistou a komunistickým vrahem. Nerozlišujme tak tedy ani mezi muslimy!“

Není zřetelné, jestli tento autor patří ke zmanipulovaným mediálním slouhům nebo sám manipuluje ostatní, ve své „pravdě“ však otevřeně hlásá, že je třeba všechny muslimy brát jedním šmahem, čímž se sám hlásí k těm, kteří potřebují „svého nepřítele“ hezky v jednom šiku – když proti vám stojí „třetina celého světa“, mnohem lépe se štve a vyzývá k boji. Teď honem nevím, jak bych tyto lidi nazval slušně, je ovšem jisté, že se svou nenávistí, lačností boje a potírání odlišností od islamistických fanatiků nikterak neliší. Každý z nich by mohl směle říci: je to MŮJ BOJ.

Muslimové utíkali před...

Působím již více než desetiletí v několika občanských sdruženích, která se zabývají cizinci, uprchlíky, migranty, související legislativou... ale i „protipólem“, tedy neonacismem, českým fašismem a ultrakonzervatismem apod. Dovolím si tedy říci, že o celé problematice vím víc než kdejaký tlučhuba, který chodí v českých městech po ulicích a každého muslima, kterého jen letmo zahlédne, sejme svým kalašnikovem.

Hovořil jsem s mnoha muslimy, nikoli jen jednou, ale mnohokrát. S některými z nich jsem byl i na pivu (ano, vidíte dobře, na pivu), s některými jsme výborní přátelé, s jinými udržujeme vztah plný vzájemné úcty, i když spolu v lecčems nesouhlasíme, tolerujeme se. A teď se, prosím, držte, jedeme z kopce: Velká většina z těchto muslimů utekla ze své domovské země... před muslimy, před islamistickými fanatiky, nebo alespoň: TAKÉ před nimi.

Pro příklad:

  • Znám paní Zakeru z Afghánistánu (měla původně osm dětí), které Taliban (krom jiných zvěrstev) před jejíma očima zavraždil manžela, nejstaršího syna a malé miminko, které jeden z Talibanců vzal za nohy a mlátil jím do zdi tak dlouho, dokud nebylo mrtvé. Důvod k tomu byl ten, že manžel nebojoval v řadách Talibanu. Její dvě dcery jsou od té doby těžce psychicky nemocné.
  • Přátelím se s paní Zuljou - její rodinu (pět dětí) v Čečensku ohrožovaly hned tři skupiny: ruská federální armáda, čečenské proruské jednotky (Kadyrovci) a islamističtí fundamentalisti. Všechny tyto ozbrojené jednotky, každá po svém, neustále terorizovaly normální lidi. Rusové tzv. začistkami (vraždy, mlácení, zatýkání), proruští Čečenci taktéž, náboženstí fanatici se věnovali únosům, vyhrožování a v případě nesouhlasu vraždili, stejně jako předchozí. Muži a chlapci nad 13 let byli každý den doslova v ohrožení života nebo zdraví.

Troufám si říci, že u nás je většina takovýchto muslimů, a to nejen proto, že mnozí z nich k nám utekli právě z Čečenska a z Afghánistánu. A tito lidé mají být ve jménu... ve jménu čeho vlastně? – likvidováni, vyhnáni z našich zemí a vůbec z Evropy, znovu zotročeni... vyberte si, dle chuti a smyšlení.

Co s fanatiky?

Abych nepůsobil stejně jednostranně jako ona propagandistická bojůvka, která verbuje na barikády ve jménu „pravdy“ (čti hlouposti), xenofobie a nenávisti vůči arabské abecedě, musím se nějak vyrovnat se skutečnou pravdou: Islámští fanatici, teroristi, muslimové plni nenávisti... to není jen výmysl. Mnozí z muslimů skutečně takoví jsou a nedá se popřít, že představují nebezpečí i pro nás – v rámci euroamerické civilizace i přímo zde, v České republice. A netýká se to jen arabských či jihoasijských školených propagandistů. Tak třeba jedna Češka, muslimka, která si vzala Palestince, nedávno byla schopná napsat v diskusi pod článkem o Wildersově dokumentu zhruba toto (její příspěvek byl vymazán): Pro židy je každý ne-žid méně než zvíře.

To už není jen obyčejná lež a běžný projev zášti, to je čirý fanatismus, který vypovídá o tom, že někteří muslimové (včetně těch, kteří konvertovali k islámu v jiných než tradičně muslimských zemích) se ve své nenávisti skutečně neštítí ničeho. Co s tím? Určitě ne kvůli pár fanatikům, kteří jsou v naprosté menšině (a menšinou i zůstanou, vymýt mozky si dá vždy jen nepatrná menšina), vyhánět z Evropy muslimy. To by byl první krok ke stejnému chování, které známe jak od Hitlerovců, tak od Stalinistů. Tedy, ve zkratce (rozepíšu se o tom ve zvláštním článku):

  • U odhalených teroristů bych se nevyhýbal ani trestu smrti (pochopitelně u těch, kteří teroristický útok přežijí) či alespoň doživotnímu vězení bez možnosti propuštění.
  • Zlepšit práci kontrarozvědky a policie, přiřknout jim veškeré dostupné zákonné možnosti a dát jim nejmodernější vybavení.
  • Vytlačovat extremistické názory z veřejného prostoru (tak jako každé extremistické žvásty) a jejich hlasatele podle zákona důsledně postihovat - konkrétní jednotlivce bez českého občanství, kterým soud prokázal podporu terorismu nebo hlásání nenávisti po odpykání trestu vykazovat za hranice (což musí učinit taktéž soud, nikoli státní úředník).
  • Neústupně trvat na dodržování zákonů, které stojí na našich hodnotách, především na lidských právech, jak jsme se k nim postupně propracovali přes různé omyly a slepé uličky. A začít bychom měli už u zdánlivých maličkostí: není prostě možné, aby, například, u nás kdokoli mohl beztrestně bránit ženě či dceři navštěvovat školy či jít k lékaři, o ženské obřízce ani nemluvě. A všechny přestupky a porušení zákona tvrdě a bez výjimky trestat.
  • Ovšem také či dokonce hlavně: přestat číst a shlížet propagandistické výšplechty všech druhů, řídit se vlastním rozumem a snažit se poznat ty „zvláštní sousedy“ a jejich kulturu a názory lépe, pokud možno v osobním kontaktu. Jedině přísunem informací z „obou stran“ se dobereme skutečného poznání.


Vážené a milé, vážení a milí,
kdo se mnou chcete diskutovat doopravdy, k věci, neanonymně, neútočně, slušně a bez urážek, napište mi, prosím, na e-mail: kostlan@volny.cz
Děkuji

Autor: František Kostlán | úterý 1.4.2008 22:40 | karma článku: 33.24 | přečteno: 5332x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 28.49 | Přečteno: 547 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 525 | Diskuse
Počet článků 96 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3819
Nezávislý publicista, hudebník, spisovatel, spoluautor knihy Příchozí, o životě migrantů. Narodil se 1954 v Praze, kde i žije. Před listopadem 89 pracoval v dělnických profesích, poté hlavně jako novinář a publicista. Byl mj. šéfredaktorem Českého deníku, šéfredaktorem časopisu Parlament, komentátorem Lidových novin a ČRo Regina, televizním dramaturgem diskusních pořadů. Je členem několika občanských sdružení zabývajících se lidskými právy, menšinami a životem dětí v dětských domovech. =============================================== PRO NABÍDKU ČLÁNKŮ V BLOGU KLIKNĚTE, PROSÍM, NA MOU FOTOGRAFII, VISÍCÍ NAD TÍMTO SDĚLENÍM NAHOŘE. ===============================================

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...