František Kostlán

Ruští špioni manipulují veřejným míněním

25. 09. 2008 14:41:00
Ruští špióni operují na našem území mnohem více než před několika lety. Ovlivňují veřejné mínění proti našim americkým spojencům a radaru. Skrytě a s prakticky neomezenými prostředky. O to víc by si měl každý z nás dát pozor, zda nepodléhá právě této manipalaci.

Návrat ruských velmocenských ambicí provází i snaha o získání opětného vlivu ve východní a střední Evropě. Dnes je již jasné, že ruští politici udělají vše, co je v jejich silách, aby se i Česká republika chovala tak, jak si oni představují. V politice to znamená prosazování sociální demokracie a její (budoucí) vládní spolupráci s komunisty. A někteří koaliční politici svými kauzami či neodpovědným jednáním dělají vše pro to, aby se Rusům povedlo, co si usmysleli.

Rusko, alespoň prozatím, nemůže obsadit Českou republiku jako Gruzii, to ovšem neznamená, že má ruce složené v klíně. Existuje několik způsobů, kterými ruští vrcholní politici, většinou bývalí KGBáci (členové tajné služby FSB, dříve KGB), útočí na suverenitu našeho státu. Tlačí na nás politicky a diplomaticky a výhrůžkami - viz otočení raket na ČR a pozastavování dodávek ropy do ČR. A, jak potvrzuje Bezpečností informační služba ve své zprávě za loňský rok, i cestou skrytou, za pomoci špiónů a agentů, ale i spolupracovníků z řad českých občanů.

Různá prohlášení ruského prezidenta Medveděva a premiéra Putina nejen k americkému radaru se nesou v duchu imperialistické politiky, která je ruským mocným vlastní již z dob carského Ruska a podle níž se řídil i car bolševický. Jde povětšinou o agresivní a arogantní výpady, které mají světu potvrdit nové ruské "velmocenské sebevědomí". Rusko, jak víme, má nástroje, jak na Českou republiku tlačit. A také jich využívá. Příště nám může zavřít kohoutky s ropou či plynem úplně a hodně nám znepříjemnit život. Může i "otočit rakety" směrem na nás (což je ve skutečnosti jen propagandistický blábol. Ruské rakety bezesporu míří i západním směrem stále, už jenom proto, že směr letu se může měnit i kdykoli po jejich vypálení).

Tyto argumenty by však nebyly natolik pádné, kdyby Rusové neměli na své straně alespoň část našeho veřejného mínění. Rusové se v tomto ohledu opravdu činí. Vedle svých "klasických" špionů pravděpodobně "probudilo" i "špiony spící", tedy agenty, kteří zde žijí pod krytím normálním způsobem života třeba i několik desítek let, do doby, než je "velký bratr" začne potřebovat. Někteří z těchto spáčů mohou působit i ve vysoké politice, v médiích či na jiných místech, kde mohou něco ovilivňovat či odkud je jejich hlas dostatečně slyšet. BIS upozorňuje na to, že Rusové využívají (zneuživají) i občanskou sféru. Není jisté, že jde o iniciativu NE základnám, ale je to velmi pravděpodobné. Jiná, takto hlasitá, protiradarová iniciativa zde není. (Další důvody jsem popsal v předchozích článcích: Američani ano! Radar ano! - Část druhá: Tábor míru a Spolek Ne základnám: proruská krajní levice a hrubý antisemitismus.)

  • Rusové tu musí mít lidi, kteří křičí, že je zapotřebí s Ruskem dobře vycházet (rozuměj, podvolit se jeho "přáním"), protože jinak nám zavře kohoutky s ropou a plynem nebo na nás namíří rakety.
  • Rusko tu musí mít "své lidi", kteří pokřikují o americkém imperialismu, protože potřebuje zakrýt ten svůj.
  • A Rusko tu musí mít oporu v užitečných idiotech, kteří masírují společnost prohlášeními typu: Američané s Čechy a Poláky rozpoutávají radarem a raketovou základnou novou studenou válku a nové dostihy ve zbrojení, aby nebylo znát, že jsou to právě ruští mocní, kteří onu studenou válku rozpoutávají, aby mohli více zbrojit (k tomu potřebují zrušit některé mezinárodní úmluvy a smlouvy - a k tomu potřebují něco, čím by to mohli zdůvodnit). Rusko v posledních třech letech přichází s renovovanými či novými typy raket, jejichž vývoj ovšem trvá až několik desetiletí, a potřebuje jejich existenci nějak "legalizovat". Zbrojit chce Rusko právě proto, že - v duchu své KGBácké mentality - si svou velmocenskou roli nedovede představit jinak. I svou zahraniční politiku dělá převážně silově.
  • A konečně, Rusové zde potřebují i vlivné lidi, kteří budou veřejnost ohlupovat lživými výroky typu: "ČSSD je čistější než ODS" či "spolupráce s komunisty je normální".

V ODS, u lidovců i zelených je mnoho dobrých a čestných lidí. Na veřejnosti ovšem pochopitelně převažují průšvihy a kauzy. Nezazlívejme novinářům, že je zveřejňují (to je jejich práce), zazlívejme politikům, že je "vyrábějí". A ještě více je zazlívejme konkrétním politikům, kteří si neuvědomují, že oním nehorázným hrabáním pod sebe nahrávají i zásadnímu posunu české politiky směrem na východ. Jestli ve volbách zvítězí ti, kteří si zvou na návštěvu ruské generály a čínské komunisty, bude to mohem větší tragédie než jen pouhý pád některých současných ministrů. Uvědomit by si to měl konečně i premiér Topolánek a odvolat z funkcí všechny, kteří se nějak namočili v poslední kauze, která ukazuje na propojení mafie s politiky. Jedině takto má jeho strana šanci dohnat ve volbách své politické oponenty, kteří jsou schopni a ochotni Moskvu znovu povýšit na místo, kam čeští politici jezdí na kobereček.

Další články z mého blogu k tématu:

Gruzie: ruské KGBáky opět obhajují zrádci

Američani ano! Radar ano! - Část druhá: Tábor míru

Spolek Ne základnám: proruská krajní levice a hrubý antisemitismus

Kauza ODS ... ať je to ten nebo ten, praštíme ho koštětem

Íčko by měl být odstoupen

Autor: František Kostlán | karma: 40.37 | přečteno: 6213 ×
Poslední články autora