Volby: Koryta nostra porazila Koryta nostru

Voliči nejsou žádní tupci - ODS v krajských i senátních dostala, co si zasloužila. Topolánek nejspíš končí, když ne dobrovolně tak cestou práva útrpného. Problém je, že hochštaplery z ODS nahradí hochštapleři z ČSSD. Brrrrrrrr.

Vedení ODS v čele s předsedou vlády ignorovalo více signálů, že voliči nejsou spokojeni s jeho přístupem k politice. Topolánek se stále spoléhal na několikrát provařené přední osobnosti Koryta nostry, jakou jsou Ivan Íčko Langer, Aleš Řebíček. Marek Dalík apod.

Ministr vnitra se kamarádil či stále kamarádí s mafiány, lobuje za jejich známé, nechá kvůli tomu odejít okolo stovky nejlepších policistů, kteří vyšetřovali prorůstání organizovaného zločinu do politiky, a nechává řádit extremistické strany (Dělnická strana a Národní strana), přestože ty jsou zjevně rasistické a porušují zákony. Šedá Dalíkovská eminence v pozadí, která společně se Šloufem "všechno zařídí" a o vířivkách ví úplně všechno z kompromateriálů. A přední byznyspolitik či politikopodnikatel Řebíček na ministerstvu dopravy. To je Topolánek skutečně tak naivní a myslel si, že mu to u voličů projde?

Topolánek si prý není jistý, jestli bude obhajovat křeslo předsedy ODS. Už opravdu dlouho jsem se tak nepobavil. ODS mu to spočítá, když už není schopen odejít sám a důstojně - její problém ovšem je, že za Topolánka nemá důvěryhodnou náhradu do čela strany - nabízí se jen samá Koryta nostra v čele s Pavlem Bémem a jeho posledním vrcholovým kouskem: prodejem pozemků pod Masarykovým nádražím v Praze a jeho faktickým zrušením, které na dálku zapáchá korupcí. Jistě, ODS by mohl postavit na nohy Evžen Tošenovský, ale toho modří mafiáni pro jeho slušnost nemohou ani cítit.

Voliči ovšem zároveň nejsou zas tak chytří, protože volili sociální demokracii. A u ní nejde zdaleka jen o mafie, které při Kočkovu pohřbu okupací části Prahy daly jasně najevo, že si mohou dovolit doslova co se jim zlíbí. Voliči prostě zatím dosud nepochopili, že nejde o žádnou žádanou změnu či výměnu v politickém či ideovém slova smyslu, ale pouze o výměnu jedněch hochštaplerů za druhé, ze stejné mafie. Kdo je její kmotr nevíme, ale naordinoval české Koryta nostře slušnou taktiku: předstírat navenek oranžovo modré nepřátelství a přimět tak voliče, aby si mysleli, že volbou oranžových proti modrým (či opačně) dochází k nějaké změně. Nedochází, v obou případech vyhrává jedna a táž Koryta nostra.

Až příště titíž voliči vymění oranžové za modré, budou si sypat popel na hlavu, a když poté opět vymění modré za oranžové, budou si sypat popel na hlavu, a když... Prostě - budou pořád stejně znalí věci, jako dosud.

 

 

Autor: František Kostlán | sobota 25.10.2008 19:15 | karma článku: 40,37 | přečteno: 4163x