Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RL

Limburger

20. 5. 2009 8:40
Musím bránit Havla, ačkoli s ním nesouhlasím

Do polemiky si dovoluji nabídnout svůj pohled na popisovanou sitaci zde: http://limbursky.blog.idnes.cz/c/84464/Musim-branit-Havla-ackoli-s-nim-nesouhlasim.html

Hezký den! Zdraví RL

0 0
možnosti
FK

František Kostlán

20. 5. 2009 11:54
Re: Musím bránit Havla, ačkoli s ním nesouhlasím

Děkuji za názor, pane kolego. V podstatě s vámi souhlasím, Paroubek a především Rath na žádnou omluvu nárok nemají. Rath sám vyzdvihoval Hitlerovu hospodářskou politiku a Paroubek se ho při vlně kritiky zastával.

Jinak ale, Havlův dnešní výrok nemá nic společného s tím, že před listopadem seděl ve vězení i za naši dnešní svobodu. Týká se čistě dneška. A jeho výrok (či chcete-li: metafora) je stejně hloupý, jako Rathův obdiv k Hitlerově hospodářské politice. Myslím, že Havel nemá zapotřebí klesat tak nízko, tedy až k Rathovi.

0 0
možnosti
PA

agu

20. 5. 2009 8:30
Mate nekde rozvahu, kolik skodlivin

je vypusteno do prirody pri zajistovani surovin a pote pri samotne vyrobe noveho auta? Jak muzete v klidu tvrdit, ze tim, ze se clovek zbavi sveho stareho auta - a udela z nej tedy hromadku nebezpecneho odpadu - a nakupem noveho auta dela neco pro prirodu? Ja bych tak rozhodny nebyl...

0 0
možnosti
I

ivabublan

20. 5. 2009 9:37
Re: Mate nekde rozvahu, kolik skodlivin

Mate pravdu. Autor nema schopnost ani zakladni logiky domyslet veci jako celek.

0 0
možnosti
J

jbo

20. 5. 2009 7:54
Dno

Václav Havel chtěl pouze pomocí velmi ostrého přirovnání sdělit, že podpora výroby, kterou nepotřebujeme, může být slepá ulička, za kterou můžeme v budoucnosti opravdu těžce zaplatit. Klidně si tady můžeme dopřát i mnohem morbidnější příklad. Co když začnou být lidé zdravější a začnou méně umírat? Jak podpoříme některé pohřební služby, které najednou přijdou o práci? Jedno je tedy stoprocentní jistota. Pan Havel rozhodně neměl v úmyslu kohokoliv urazit. Ani škodováky ani oběti koncentráků. A to, že souzníte s lidmi jako je Paroubek a Rath, vás potápí na dno ubohosti a trapnosti.

0 0
možnosti
FK

František Kostlán

20. 5. 2009 12:00
Re: Dno

Ale to je omyl. Je to právě pan Havel, který svým výrokem klesl až k Rathovi a Paroubkovi. Byl to právě Rath, který vyzdvihoval Hitlerovu hospodářskou politiku a Paroubek se ho při vlně kritiky zastával.

A Havlův výrok (či chcete-li: metafora) je stejně hloupý, jako Rathův obdiv k Hitlerově hospodářské politice. Myslím, že Havel nemá zapotřebí klesat tak nízko.

Já pana Havla kritizuji z úplně jiných pozic než Paroubek s Rathem, jak i plyne z mého článku.

0 0
možnosti
PM

ZEROVAN

20. 5. 2009 7:36
Zcela mimo mísu

Prosím pozorněnjí poslouchat nebo číst.

Přeci nejste Rath.Rv

0 0
možnosti
SB

Lotras

20. 5. 2009 7:01
Kostláne ty jsi stejná vytřiřiťka

jako Havel humanitátni bombardovací zrůda...ted hani spoluobčany.....

Vyrvi si mozek a spláchni do WC to je to rozumné co můžeš udělat

0 0
možnosti
HP

huh

20. 5. 2009 6:23
Autor článku klesl do společnosti

která mu (možná ?) není milá, a zaťatě se drží své "pravdy". Jak se vám líbí to, co jste tady rozpoutal, a jaké bahno se se tu rozlévá?

Řadíte se tak k ostatním populistům, kterých je okolo čím dál tím více. Někdo se jich i bojí, pane. Vy ne?

Je to tak snadné, zahrát na nízkou strunu.

0 0
možnosti
FK

František Kostlán

20. 5. 2009 12:05
Re: Autor článku klesl do společnosti

Byl to právě pan Havel, který svým výrokem klesl až do společnosti, která mu asi není milá.

K tomu rozpoutání: je tu pár ubožáků, jako v každé diskusi, jinak lidé většinou říkají poměrně slušně svůj názor na věc. Prostě vzorek naší společnosti. Ta podle vás není pro Havla dost dobrá?

0 0
možnosti
I

ivabublan

20. 5. 2009 2:42
Boze, dalsi clovek,

ktery bud V. Havla neslysel (neschopnost kliknout na odkaz k videu v iDnes clanku?), nebo jeho IQ nestaci na spravnou interpretaci vyroku?

Proc lidi maji pravo mluvit do veci, kterym vubec nerozumi, nebo jsou lini si zjistit potrebne info a podlehaji pouze davovemu silenstvi a fanatismu?

:-©

0 0
možnosti
AW

Pilat

20. 5. 2009 5:11
Re: Boze, dalsi clovek,

ze by ten Veskrna byl preci jen filosof? ;-D;-D;-D to je a nejlip mu to jelo po ctvrtem pivu ;-D

0 0
možnosti
DR

Reg

20. 5. 2009 1:47
logika

Poproste někoho, ať vám dá lekci z výrokové logiky. Když někdo řekne "X je ve vztahu k Y" je analogické s "A je ve vztahu k B", tak z toho neplyne jakákoliv souvislost mezi X a A nebo mezi Y a B. Srovnává se pouze ten "vztah". Čili Havel neřekl ani Ň o souvislosti mezi Škodovkou a koncentrákem. Že se nedostatkem logického myšlení pyšní Rath, to mě nepřekvapuje. Nepřidávejte se k němu.

0 0
možnosti
FK

František Kostlán

20. 5. 2009 2:14
Re: logika

Nevím, co řekl Rath a je mi to ukradené, stejně jako ten pán. Ale jinak se mýlíte. Havel jse vedle už ve srovnání X ve vztahu k Y. Srovnává nesrovnatlené. A navíc: nejde jen o logiku, ale také o pocit lidí, kteří se tím - oprávněně - cítí dotčeni. A o tom by snad měl pan Havel se svými zkušenostmi už něco vědět, ne?

0 0
možnosti
JS

Jokles

19. 5. 2009 23:58
A co takhle ?

Mám nápad !  Co kdybychom jej popravili ?   Byl by od něj konečně klid.....

0 0
možnosti
VK

vtech

20. 5. 2009 0:02
Re: A co takhle ?

Jojo, to vy bolsani umite skvele.

0 0
možnosti
JS

Jokles

19. 5. 2009 23:45
Nemáte pravdu !

Vážený pane !

Argumentovat tím, že "je krize a že podpora Autoškody udrží zaměstnanost a to že je pozitivní"  je holý nesmysl, účelově použit v učebnicové posici demagogie .  Předně:  Škodovka v průběhu "krize" kontinuálně zvyšuje výrobu a dokonce zavádí  mimořádné směny  aby stihala poptávku ! Takže toto jako argument je falešné !  Kdyby vláda chtěla podpořit zaměstnanost, pak nedovoli bankrotu skláren a porcelánek, což byl náš "národní průmysl".  Jenže v současné době je jasné, že právě naopak šlo o to, aby tyto podniky krachly a mohl je "někdo" levně nakoupit !  Takže obvyklé kapitalistické podvody a divadlo pro lidi ! Čímž se nechci bránit Havla, ten kecá již dvacet let samé voloviny !

0 0
možnosti
VK

vtech

19. 5. 2009 23:51
Re: Nemáte pravdu !

No Vy jste taky slusne mimo. Co je prosim opakem "obvyklych kapitalistickych podvodu"?

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3819x
Nezávislý publicista, hudebník, spisovatel, spoluautor knihy Příchozí, o životě migrantů. Narodil se 1954 v Praze, kde i žije. Před listopadem 89 pracoval v dělnických profesích, poté hlavně jako novinář a publicista. Byl mj. šéfredaktorem Českého deníku, šéfredaktorem časopisu Parlament, komentátorem Lidových novin a ČRo Regina, televizním dramaturgem diskusních pořadů. Je členem několika občanských sdružení zabývajících se lidskými právy, menšinami a životem dětí v dětských domovech.

===============================================
PRO NABÍDKU ČLÁNKŮ V BLOGU KLIKNĚTE, PROSÍM, NA MOU FOTOGRAFII, VISÍCÍ NAD TÍMTO SDĚLENÍM NAHOŘE.
===============================================

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám