Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HV

mattiCZ

19. 5. 2009 18:19
Souhlas.

R^. Havlovy výroky se už poslední dobou nemůžou brát vážně. Rv

0 0
možnosti
DM

G4Danny

19. 5. 2009 17:24
Antikarma

Do mrtvol se nokope. Tolik muj nazor na pana exprezidenta. A jiz od prvnich trid zakladky by melo byt kazdemu jasne, ze smysl vykonavani nejake prace (aka zamestnanost) je urcen tim, jak je zadouci produkt te prace. Potud muj nazur na vas, pane autore. Nez vyrabet nadbytecna auta, at se pracovnikum Skody zkrati pracovni doba a oni jdou k usetrenem case zpatky do skol. Kdyz je konjunktura, to jsou na koni a taky nereptaji proti premiim, ze aby jim je zamestnavatel setril na vyplaty v dobe krize!;-€

0 0
možnosti
FK

František Kostlán

19. 5. 2009 17:55
Re: Antikarma

Díky za názor. Já také šrotovné neobhajuji, jen jsem jej dával do kontextu s Havlovou filozofií.

Pana Havla rozhodně nepokládám za politickou mrtvolu. Ve světě i u nás je mu bohatě dopřáváno sluchu, víc než různým zvěrověstům tunelování - také proto, že má co říci.

To ovšem, jak vidno, neznamená, že nemůže i "ujet".

0 0
možnosti
MC

sualk

19. 5. 2009 17:06
Pouze doklepává.

Bohudík je tomu tak, protože takové kraviny mu asi namlouvá jeho paní a mluvčí v jedné osobě Dáša.

0 0
možnosti
FK

František Kostlán

19. 5. 2009 17:57
Re: Pouze doklepává.

Pochybuji. Paní Dáša je sympatická žena (pamatuji například , jak se svého muže zstala pískotem proti Sládkovcům) - a Václav Havel nepotřebuje nikoho k tomu, aby věděl, co si má myslet.

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

19. 5. 2009 15:45
Nic proti autům, ale................

Bývalý prezident Václav Havel vůbec nepřehání co vyslovil v jeho projevu. Má naprostou pravdu. Lidé jsou čím dále více chtivý mít stále nové a více aut. Jsou do aut úplně zblblí. A pan prezident Václav Havel právem přirovnal situaci s automobilkou k něčemu případnému, jako zachování koncentr. táborů, jen aby měli lidé tam zaměstnaní práci. A u automobilky je to to samé. Aby  měli lidé práci, tak se riskuje celé životní prostředí a život oněch majitelů aut  jen aby se dále vyrábělo. Co je vzácnější než lidský život a jeho zdraví???????MÍT, NEBO BÝT????? Co je důležitější?? Bylo to autentické přirovnání, za které se nemusí Václav Havel omlouvat.Hezký den všem.EUEU[>-]

0 0
možnosti
XX

xaeris

19. 5. 2009 15:56
Re: Nic proti autům, ale................

Zpanštěl nám, ten sametový licoměrník.Kolik pak má aut má on sám?Už za doby jeho prezidentování se profláklo, že jeho největší starostí bývalo, kolik bude mít kolona z Hradu aut. (čím více, tím víc slávy a obdivu).Ale když chtějí  auta  i ti  z podhradí, tak to prrr, kam by přece svět došel.Velebnosti, nad takovým exdisidentským lidumilem jdu :-©

0 0
možnosti

lost

19. 5. 2009 15:13
nic proti autům

ale automobilizmus pobije víc lidí ,než totáč ,o ničení biosféry silniční sítí nemluvě .

0 0
možnosti
HP

huh

19. 5. 2009 14:30
Lidé blízcí smrti

tedy staří a nemocní, ale moudří, mají právo na razanci a zaťatost,  jenže u nás i v celé západní kultuře se dnes stáří spíše posmívá. Ǔcta ke kmetům měla hluboký smysl v lidských dějinách, tím hůžř pro nás, když jsme ji ztratili.

Sama vím, že starý vůl zústane volem, ale to hle není ten případ, tady se posmíváme, kterého si vážil(váží?) svět, ale holt už je starej. Starci se prostě vyjadřují jinak, kdo je neposlouchá, k jeho škodě.

0 0
možnosti
U

Urbi1111

19. 5. 2009 14:28
Baťovská filozofie?

Pokud se týče baťovské filozofie, tak to byl fašismus (korporativismus), tzn., že jedinec byl nucen se obětovat ve prospěch celku a co se týče reklamy, tak ještě v sedmdesátých letech byly vidět polobotky na velkých domech. Taky ta cena na 99halířů vypovídá něco o "neexistující" baťovské reklamě.

0 0
možnosti
N

Nika.meil

19. 5. 2009 14:07
Václav Havel

Pan Havel měl v podstatě pravdu a vy to jistě víte taky. Jenže kdo chce psa bít,hůl si vždycky najde a tak pan Rath a vy jste si dosadili do jeho myšlenek cosi,co tam vůbec být nemělo a vysvětlujete si to tak,jak si to vysvětlovat chcete. Toť vše.

0 0
možnosti
ZS

Z-S

19. 5. 2009 14:01
Pan Havel si hlavne

vozi (Y) v petilitrovem mercedesu - a nerekl bych, ze toho v zivote prilis nachodil pesky...

0 0
možnosti
HP

huh

19. 5. 2009 13:59
Blbost

to nepochopení svědčí a malé představivost. A to je hlavní chyvy Václava havla v tomto případě, přecenil schopnost posluchačů pochopit přirovnání. Tím hůř pro všechny husy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3819x
Nezávislý publicista, hudebník, spisovatel, spoluautor knihy Příchozí, o životě migrantů. Narodil se 1954 v Praze, kde i žije. Před listopadem 89 pracoval v dělnických profesích, poté hlavně jako novinář a publicista. Byl mj. šéfredaktorem Českého deníku, šéfredaktorem časopisu Parlament, komentátorem Lidových novin a ČRo Regina, televizním dramaturgem diskusních pořadů. Je členem několika občanských sdružení zabývajících se lidskými právy, menšinami a životem dětí v dětských domovech.

===============================================
PRO NABÍDKU ČLÁNKŮ V BLOGU KLIKNĚTE, PROSÍM, NA MOU FOTOGRAFII, VISÍCÍ NAD TÍMTO SDĚLENÍM NAHOŘE.
===============================================

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám